pageviews

zondag 28 juli 2013

Dagje Stockholm op 28-07-2013

Vanmorgen om zes uur al de slaap uit, vanwege het broeierige weer van de laatste dagen, maar we blijven nog maar een tijdje liggen, want er is verder nog niemand op. Om halfacht komen de gasten eruit, en dus volgen wij hun voorbeeld. Na het ontbijt bespreken we wat we vandaag gaan doen, en Folkert en Nanneke willen wel naar het Wasamuseum, maar Kees en Helga gaan liever nog wat wandelen in de omgeving. Aafke heeft het maar in haar hoofd dat ze naar het koningklijk paleis wil met deze hitte want de verwachte afkoeling is niet gekomen het is juist veel warmer dan gisteren, en ik heb daar erg veel last van en wil eigenlijk liever wat in de schaduw zitten te lezen of gewoon lekker wat niks doen. Maar als Aafke wat in haar hoofd heeft is het er moeilijk weer uit te krijgen, en dus gaan we richting pont voor de oversteek naar het paleis, het toeval wil dat we langs een hop on hop off bus komen, en ik weet haar te overtuigen dat een rit per bus wel eens beter zou kunnen zijn inplaats van door de warme straten te lopen en dus hoppen we in de bus. De rit gaat door heel Stockholm en komt dus overal, en ook bij het paleis langs. We hoppen er niet af want het zit hier boven lekker in de buitenlucht en zo kunnen we ook mooie foto's maken van de vele mooie gebouwen hier. Na twee uur te hebben rondgereden stopt de bus weer waar we erin zijn gestapt, en we besluiten om nog maar een gedeelte weer mee te gaan, en dan onderweg even uit te stappen bij de markt. We hebben een kwartier de tijd, en gaan dus eerst maar een ijsje kopen. Dan stappen we weer in de bus voor de tweede ronde, en stappen na een tijdje gereden te hebben uit bij de markt. De markt valt wat tegen, en we kopen er dan ook niets. Omdat we om drie uur weer terug bij de boot zouden zijn gaan we een straat verder en zoeken daar om de bushalte van de hop on hop off bussen, maar vinden het niet en dus lopen we terug naar de markt om op dezelfde plek in te stappen waar we er uit stapten. Het is Aafke niet naar de zin, en ze wil nog een keer proberen die andere bushalte te zoeken, ik vind het niks maar laat me weer ompraten, en dus lopen we nu een andere route naar de plaats waar de halte moet zijn. 


Dan zien we opeens de bus rijden, en hij stopt net voor een stoplicht, wij steken snel met ware doodsverachting de straat over, en ik gebaar de chauffeur dat hij de deuren open moet doen, wat hij nog doet ook gelukkig, hij grommelt wel wat tegen ons, maar wijst naar boven waar we dan ook maar weer naar toe gaan. Helaas gaat de bus niet de kortere route nemen, maar de langste en zo komen we pas om tien voor halfvier op de boot aan. De anderen zijn er al, en we maken de boot klaar om te vertrekken. Om vijf over halfvier vertrekken we zonder problemen uit de haven, en na drie uur moteren, en af en toe even proberen te zeilen komen we weer in Svinnige aan, en gaat Aafke pannenkoeken bakken, verder heeft ze nog een salade klaargemaakt van alle restje's die we nog over hadden van de laatste dagen. Na het eten ga ik nog even een slag over de haven en maak wat foto's van de plek waar de boot er uit moet voor inspectie door een Zweeds expertiseburo. 


Na even een paar keer geprobeert te hebben om Jan en Anne te skypen, ga ik even mijn weblog van deze dag maken, als ik daar dan halverwege mee ben gekomen, belt Jan zelf via skype. We praten even weer een keer bij, want we hebben al een hele poos niets van elkaar gehoort, er zijn echter geen verontrustende dingen aan de hand, en dus zijn we na een halfuurtje uitgekletst en ook is mijn accu bijna leeg, en dus stoppen we ermee. Het is ondertussen frisje's buiten geworden, en we gaan dus maar binnen zitten.
Even later gaat het beginnen te regenen, en dus moeten de ramen dicht en de kleedje's erover.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten