pageviews

donderdag 25 juli 2013

Kökar naar Mariehamn op 24-07-2013

Na een paar dagen verwaaid te hebben gelegen in Karlsby, zijn we woensdagmorgen om kwart over negen vertrokken naar Mariehamn dat hier 41 mijl vandaan ligt. Met een snelheid van 6 knopen is dat dus 6 1/2 uur varen op de motor want we willen eigenlijk nog even wat boodschappen doen in Mariehamn en om zes uur zijn de winkels dicht. Omdat ik de route niet goed heb bekeken komen we op een gegeven moment voor een brug die niet hoog genoeg is om er onderdoor te varen, en die ook niet open kan, en er zit dus niets anders op dan rechtsomkeer te maken en een andere route te nemen. Na de kaart te hebben gebestudeerd, kom ik er achter dat we ongeveer 8 mijl terug moeten, en dat kost tijd en dus kunnen we ons boodschappen halen wel vergeten. Als we dan weer zover zijn dat we richting Mariehamn kunnen kan de Genua erbij en dus motersailen we een poosje tot de wind wat beter inkomt en de motor uit kan. 


Het gaat wel niet zo snel maar alles is beter dan steeds te moeten moteren. We besluiten om maar door te varen en dan onder het varen maar te eten, de koks maken stampot boerenkool klaar uit een pakje met unox worst erbij. 


De maaltijd is al snel klaar, en het smaakt ook nog redelijk goed. Na het eten is het nog ongeveer acht mijl, en om halfacht meren we af met een hekankerboei in de jachthaven ÅSS van Mariehamn. Na de aankomstborrel gaan we nog even de wal op om de benen te strekken en dan gaan we niet al te laat naar kooi, want het was een lange dag vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten