pageviews

dinsdag 11 juli 2017

11-07-2017 Bij de sluis in het Gieselaukanaal.

Vanmorgen komen we pas om een uur of tien tevoorschijn, want we waren gisteravond laat naar bed gegaan, en vannacht hadden we ook nog weer een onderbreking van onze nachtrust door een pittige regenbui.
Om elf uur zitten we net even buiten om te kijken of we misschien even een eindje kunnen wandelen maar de regen gooit weer eens roet in het water en dus schikken wij ons maar weer naar de weergoden en duiken we weer naar binnen en pakken ons boeken maar weer op.
Het is dan al snel weer vier uur, als het zonnetje te voorschijn komt en dus gaan we een frisse wandeling maken hier in de omgevin
Wanneer we de lange steiger aflopen, ondekt Aafke opeens aan de met basaltkeien verstevigde oever een slang die zich opgerold heeft en zich waarschijnlijk warmt aan de steen waar ze op ligt.


We hebben geen flauw idee om wat voor slang het hier gaat, maar het is wel de eerste keer dat ik zoiets tegenkom.
Bij het sluisje aangekomen ga ik even kijken bij het bord waar de openingstijden op staan aangegeven want we hebben nog geen ander licht bij de sluis en brug gezien dan dubbel rood, en bij ons betekend dat de sluis of brug niet worden bediend.
Na op het bord te hebben gekeken blijkt dat de sluis wel gedurende de hele dag word bediend tijdens bepaalde uren maar ze schijnen dat hier niet met lichten aan te geven.
We besluiten om maar een eind naar het oosten te lopen want er is hier verder niets te verhapstukken.


Onderweg komen we nog wel een ander vreemdachtig beest tegen, het lijkt een rups, maar beweegt zich toch op een andere manier dan een rups, ik maak er een filmpje van en ook nog wat foto's, en mischien dat één van onze lezers ons wijzer kan maken om wat voor beestje het hier gaat, ook van de slang op de foto zouden we graag de naam willen weten, dus volgers help ons uit de droom.
Om kwart over vijf zijn we weer terug bij het sluisje, en er is net een boot doorheen gekomen, het blijkt ook dat er hier op dit sluisterrein toiletten en douche's zijn en dat je hier voor één nacht gratis mag liggen. Wij blijven nog maar een extra nachtje hier bivakeren, dat zullen ze vast niet erg vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten