pageviews

zondag 16 juli 2017

16-07-2017 Een trieste dag op de Ankerplaats bij Schleimunde.

Vanmorgen moest ik om halfzes nog even een keer de geit verzetten, en toen ik naar buiten keek bleek het zicht abominabel te zijn, en ik schiet gelijk mijn kooi maar weer in.
Om halfnegen gaat Aafke er even uit om te plassen, en ze gaat ook ons ankerlicht uitdoen zegt ze, nou ik denk dat die wel uit zichzelf is uitgegaan zeg ik nog, maar ze gaat toch maar even kijken, en ja hoor hij is inderdaad zelf uitgegaan.
Ik draai mij nog maar eens om, en kruip weer lekker weg onder ons dekbed.
Aafke blijft eruit, en gaat verder met het boek waar ze gisteravond aan is begonnen, nou het zal wel spannend zijn.


Ik word pas weer wakker om half elf, en dat is wel een beetje laat maar met dit weer is dat niet zo verwonderlijk.
Het waait ondertussen weer behoorlijk, dit in tegenstelling tot vannacht toen was het buitengewoon stil en was er geen geluid te horen, en nu loeit het er soms over, en onze stroomverzorger heeft een lawaai, al zou er een helicopter op ons achterdek landen.
Na mij nog een paar keer te hebben uitgerekt, kom ik mijn kooi uit en trek een paar sokken, en een broek aan.
Zo nu eerst maar een hapje eten, en wat warme koppen thee.
Aafke zit nog steeds in haar boek verdiept, en dus begin ik na het ontbijt ook maar weer in mijn friesse boek te lezen, het zijn allemaal korte verhalen, en wanneer ik mijn verhaal uit heb, ga ik mij eerst maar even wassen en verder aankleden.
Het is onderhand al twaalf uur, en tijd voor koffie, en dus zet Aafke alvast water op, even later zitten we allebei te slurpen van dat bruine heerlijke drankje.
Het is hier maar 18 graden in de boot, en dat midden in de maand juli, ik doe dan ook mijn vest maar weer aan, en ga dan wat met de ipad klooien op internet.
Ons kaartje van onze internetprovider "Robin" doet het hier prima, en dat voor onbeperkt internetten in heel europa voor slechts 19,95 per maand.
Ook download ik een app van alle Deense jachthavens, die kost maar 1,09 euro en dat heb ik er wel voor over, zo kun je van te voren mooi controleren wat het havengeld is ,en ook welke voorzieningen de haven heeft.
Ook omdat John en Marina met de kinderen komen volgende week is het handig, de meeste havens hebben wel een "playground" maar er zijn er ook bij die dat niet hebben, en dat is dan minder leuk.
We hadden vandaag eigenlijk boodschappen willen halen in Kappeln, maar om met dit miezerige weer
ankerop te gaan lokt ons niet erg, en daarom gaan we morgen wel.
Omdat het bier hier stukken goedkoper is dan in Denemarken willen we nog even een voorraadje halen bij de Aldi of de Lidl, en dan daarbij ook nog de aller noodzakelijkste dingen.
We weten nog niet wat onze volgende haven gaat worden, we zien wel wat de wind ons brengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten