pageviews

woensdag 29 juli 2015

Söby naar Marstal

Vandaag zijn we voor ons doen vroeg uit de veren en zitten om negen uur al aan ons ontbijt, en we besluiten om vandaag naar Marstal te gaan het is bijna helemaal bezeild, en alleen het laatste stukje in de vaargeul is recht in de wind op.
Om vijf voor tien maken we de Duitse spring los, en daarna de voor en achterlijn, vervolgens de achterspring, en tot daar houd ik de voorsprong strak met de schroef in z'n vooruit.
Dan zet ik de schroef in de achteruit en kan ook die spring eraf en drijven we mooi van de steiger af zonder problemen met onze voor en achter buren.
Het waait nog steeds zes, en zo nu en dan zeven Beaufort en ook regent het af en toe een beetje.
De koers is ruim en later halve wind en we zeilen alleen op de Genua wat ons soms een snelheid geeft van 8,5 knopen, de verheid is 15,5 mijl en dus kunnen we er in ruim twee uur zijn.
Onderweg is de hemel rond om ons heen zwart, maar we scharrelen mooi tussen de buien door, er staat wel een zee van anderhalve meter maar dat is voor ons op deze koers geen probleem.
Er zijn maar weinig schepen op het water en de meeste komen ons tegemoet bijna allemaal alleen op een voorzeil.


Om vijf over twaalf rollen we de Genua in en gaan we de laatste mijlen op de motor verder en liggen we om 12:45 aangemeerd in een box.
John gaat voor een boterham met gebakken eieren zorgen en ondertussen word ook Novah die lag te slapen wakker..
Dan gaan we ons gereed maken voor een rondje door de stad, en vanwege het Jazzfestival is het hier drukker dan normaal het geval is, ook circus Krone is hier aanwezig op het eiland.
Als we de kinderen een poos in de speeltuin hebben laten spelen, zien we ook de tent van het circus staan ook lopen er wat dieren rond in de naastgelegen weide als we kijken bij de kassa zien we dat de toegangsprijzen nogal prijzig zijn voor kinderen kost het 120 kronen en voor volwassenen kost het 170
Omgerekend 16.80 en 24.00 euro. Dat word ons te gortig en dus gaan we daar niet naartoe.
We lopen verder naar het dorp en komen bij de ijscoboer langs, en deze heeft wel guf dus trakteerd John ons op een ijsje Aafke weer een kleine en ik weer een grote softijs John en Marina nemen twee bolletjes en met guf.


Als we alles weer hebben opgelebberd gaan we naar de winkel om boodschappen te doen want het vlees en de aardappelen zijn op en ook hebben we brood nodig.
Daarna lopen we weer terug naar de jachthaven waarbij Ariane haar driewieler voor transportkar word gebruikt, want er zit een royale pakjesdrager op het ding en met een doos erbij kan er heel wat op.
Onderweg ziet de lucht die er aankomt er niet gunstig voor ons uit en moeten we snel zoeken om een plekje waar we droog kunnen zitten en die plek weten we wel, er zijn namelijk overdekte BBQ afdakken waar nu nog niemand aan het BBQen is en daarom wachten we daar de bui maar even af.
Het valt mee met de hoeveelheid regen die er valt en dus lopen we maar de steiger op en gaan we aan boord, wat wel wat lastig is om de driewieler via de punt weer op de boot te krijgen.


Zo nu eerst maar koffie en daarna gaan we eten, het worden vandaag raasdonders, met salade en spekjes erbij, alles gaat op en ook de kinderen hangen er goed in na nog een toetje naar binnen te hebben gewerkt kunnen we er wel weer even tegen.
Aafke haalt de vlag er maar weer even af, want met de harde wind die er staat kan hij zomaar weer 
de hort opgaan en vlaggen zijn nou niet echt goedkoop.
De wind is hier weer flink aangetrokken en zo nu en dan boven de dertig knopen en we liggen hier met de kont in de wind en daardoor klotst het nogal wat onder de spiegel van de boot wat erg vervelend is.
Morgen is het ook nog hetzelfde met het weer, maar vanaf vrijdag gaat de barometer weer omhoog.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten