pageviews

zondag 5 juli 2015

Een dagje voor anker op de Schlei

Vandaag doen we maar even wat rustig aan, want het is smoorheet buiten en het water is eigenlijk nog te koud voor een verkoelende zwempartij maar als het zo doorgaat met dit weer en er komt elke dag een halve graad bij dan kunnen we volgende week de zwembroek en badpak aantrekken.
Om niet de hele dag op onze krent te zitten gaan we aan de slag met onze zonnetent en natuurlijk ook regentent.
Het stuk polyesterkleed wat ik er voor besteld heb is precies op maat we hoever er alleen maar wat ogen in te slaan en in het voorste stuk een stuk touw om het goed aan te laten sluiten met de vaste buiskap. Het enige dat ontbreekt zijn plastic haken waarmee het elastiek aan de voertaal moet worden vastgezet, de randen van het stuk zeil plakken we 5 cm dubbel met tweezijdig plakband en daar maken we de ogen in vast.
Na veel passen en meten houden we er maar mee op want zonder de haken erbij word het niks, en het word ons ook te heet en dus gaan we in het briesje wat er staat zitten lezen op het achterdek.
Aan het eind van de middag word het hier weer erg druk en later op de avond tel ik 24 ankerliggers om ons heen.
S'avonds word het gelukkig wat koeler en om ons heen rommelt en weerlicht het maar het zet niet door en we moeten morgen maar eens weer zien welke kant het met het weer uitgaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten