pageviews

maandag 20 juli 2015

Gehannes aan lagerwal

Gisteren toen we nog maar een paar uur aan de steiger van het kleine haventje van Korshavn lagen en onze gasten wel weer even wilden fietsen, begon het te regenen en ging het fietsen dus niet door.
Maar misschien dat ze vanmorgen er nog weer even opstappen we zullen wel zien.
De regen hield bijna de hele avond aan en wij zijn maar een spelletje Double Trouble gaan spelen Marjolijn en ik winnen de beide potje's dus dat word revanche voor Jos en Aafke.
Vanacht worden we om een uur of halfvijf in onze slaap gestoord door de wilde bewegingen van de boot, zoals verwacht zou het in de loop van de avond (nacht) flink gaan waaien voor korte duur.
Ik ben maar even gaan kijken buiten maar zo te zien valt het mee, ik lig echter nog geen halfuur weer in onze kooi of het beginnen nu echt vervelende bewegingen te worden, en zo nu en dan raken we de palen aan de kade waar we tegen aanliggen.
Dus gaan Aafke en ik er maar weer uit om er iets aan te doen, we doen er eerst maar een grote stootwil horizontaal bij aan het voorste deel van de boot en ook doen we onze tweede plank erbij tussen met een ronde stootwil en dat helpt.
Slapen komt er niet meer echt van, en we dommelen dus maar een beetje, maar gaan er op het laatst maar om halfacht uit, en laten het gesnurk van onze gasten in de voorpiek nog maar even doorgaan.
Nadat die er op het laatst ook uitkomen gaan we ontbijten en aankleden waarna we om 10 voor 11 wegvaren van onze ligplaats en al snel zijn we onder zeil en varen op de Genua richting Ærosköbing onderweg gebeuren er geen vreemde dingen en zo komen we net voor de meute aan in de voor ons voor de helft ondiepe haven.
Gelukkig is er een box vrij op een van de diepere plekken in de haven, en na wat geklooi met de landvasten liggen we weer mooi met de kop van de boot in de wind naar het westen toe.
Eerst gaan we maar weer een hapje eten en nog een bakje doen en daarna moet ik nog even een schroef in de stootrand doen, want die is er vannacht uitgeraakt na een onvrijwillige aanraking van de kadepalen.
Dan is het tijd om naar de bus te gaan voor een ritje over het eiland waarbij we de plaatsen Marstal en Söby gaan bezoeken, het eerst is Marstal aan de beurt en we komen er even na tweeën aan en maken een rondgang door het stadje, en gaan dan eerst maar koffiedrinken bij de eerste de beste uitbater.


We treffen het want er zijn een gitarist en een toetseniste die ons vermaken met hun Jazzmuziek.
Na een halfuurtje wandelen we weer verder door de winkelstraat, ik zoek nog even in de DHZ zaak om een schroef die wat korter is dan dezelfde die ik mee had genomen, maar helaas heeft de beste man die niet.
We slenteren nog maar een eindje verder en komen bij een hoedenzaak, en Marjolijn past er een paar en krijgt er eentje kado van haar vriend Jos, het is een soort strohoed die haar goed staat.

   Marjolijn met haar nieuwe hoed.

Dan lopen we weer terug naar de haven voor de bus van 17:08 en rijden dus even later weer via Ærosköbing naar het plaatsje Söby waar we om 18:00 uur aankomen.
Als we even later bij de haven staan komt er net een driemaster zeilend de haven binnen uiteraard met de motor staande bij, want ze verlijeren nogal wat, wanneer ze tussen de beide havenhoofden zijn word er een lang geluidssignaal gegeven.

    De Artemis uit Franeker.

Het schip blijkt waarempel de Artemis uit Franeker te zijn, die hier met Duitse en Deense gasten op de Oostzee chartert.
Het schip heeft nu snel de zeilen gestreken, en vaart onder een gigantisch zwarte rookpluim van de motor achteruit naar de kade, nou die motor mogen ze wel eens even nakijken want dit is geen reclame voor hun mooie schip.
Wij gaan ondertussen ergens een hapje eten, er is hier een Snackbar maar ook een Pizzaboer.
Eerst maar eens bij de Snackbar kijken, maar dat lijkt ons niet geweldig toe en dus gaan we richting Pizzaboer.
Helaas is deze uitspanning gesloten op maandag, en zijn we overgeleverd aan de Snackbar, dus daar maar weer naar binnen.
Ik bestel voor Aafke en mij een halve kip met friet en salade, en Jos en Marjolijn gaan voor een halve
kip en spareribs.
Vijf minuten later staat het al voor onze neus, en dat lijkt waarempel Overtoom wel zo snel gaat het, we laten het ons goed smaken en de halve kip is flink aan de maat, zelfs ik heb er een kluif aan om hem weg te werken. We nemen er maar niets achteraan want ikzelf sta flink onder spanning en de anderen ook.
Dan gaan we eerst maar een wandeling maken naar de molen en naar het kerkje in het dorp voordat we weer op de bus stappen.

    Ga weg en skyt op een andere plek.

Omdat Aafke nog even naar de Artemis wil gaan kijken, moeten we nog weer halsoverkop naar de bus hollen om die niet te missen.
Om 20:06 vertrekt de bus dan weer naar Marstal via Ærosköbing waar we na een halfuurtje rijden uitstappen, daarna gaan we nog even naar de Netto voor wat boodschappen en lopen dan weer terug naar de boot waar we om halftien aankomen.
Zo nu eerst koffie en daarna gaan we het niet te laat maken, want door die onrustige nacht zijn we wel wat rust te kort gekomen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten