pageviews

zondag 5 juli 2015

Van Kiel Holtenau naar De monding van de Schlei.

Vanmorgen om negen uur uit Kiel vertrokken met bestemming de rivier de Schlei, het plan is om daar voor anker te gaan.
Eenmaal buiten de haven hijs ik het grootzeil en even later rollen we de Genua ook af eerst leek er nog wat wind te staan, maar al snel blijft daar niets van over dan een zuchtje wind en rollen we de Genua in en start ik de motor het zal toch niet weer de hele dag oliezeilen worden hoop ik.
Als we bij de uitgang van het Kielerfjord zijn zie ik in de verte wind aankomen en even later zeilen we weer. Er staat net genoeg wind om ons een snelheid te geven tussen de vier en de vijf knopen.
We zeilen tenminste en hopen in stilte dat de wind nog wat aantrekt, maar dat blijkt ijdele hoop.
Om een uur of drie houd de wind het voor gezien en moet Johannes weer aan het werk en dat blijft ook zo tot aan onze ankerplaats.


Om halfvijf gaat de spijker erin, en na er nog even flink aan hebben getrokken zit hij goed vast en gaan we eerst maar wat drinken want ook vandaag is het weer erg warm.
Na wat te zijn afgekoeld gaan we het grootzeil nog eens goed opdoeken, want het zit niet zo opgevouwen op de giek zoals het zou moeten zijn.
Na wat uitproberen ligt het dan eindelijk naar ons oordeel goed gevouwen op de giek, het zijn de oude vouwen in het zeil die er bij de zeilmaker in zijn gekomen en door de stugheid van het nieuwe zeil zijn die moeilijk te verplaatsen naar wat nieuwe plooien.
Na de huik erop te hebben gedaan gaan we eerst maar even verder met onze boeken uit te lezen, en ik neem een ding en Aafke een glas port.
Een ding is een glas rivella met een dreun erin van Schinken Häger en dat is best te drinken en erg fris.
Ondertussen liggen we hier nu met zo'n twintig jachten voor anker en dat is ook geen wonder want dit is een mooie ankerplek, alleen zwemmen is ons nog wel wat te fris. Het zeewater was maar 16,5 *C
en hier in dit ondiepe water van 2,5 mtr is het 20 *C.
We lezen allebei tot een uur of zeven en dan gaat Aafke met het eten bezig, het word deze keer aardappelen met een witlofsalade en een rundervink.
Het smaakt zoals altijd poerbest, en het toetje is maar heel gewoon wat kwark met aardbeien maar geweldig lekker.


De zonsondergang is prachtig maar we vergeten om er op tijd een foto van te nemen dus dan maar als hij in het water is gezakt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten