pageviews

dinsdag 28 juli 2015

Van Fynshav naar Söby

Na alle verplichte rituelen varen we om 10:05 de haven uit de wind is 4-5 Beaufort en het regent een beetje, buiten de haven rollen we de Genua af en kunnen een koers aan de wind varen van ongeveer tussen de 80 en 90 graden ons doel ligt echter op 110 graden dus we zullen Söby een stukje voorbij moeten varen en dan een slag over de andere boeg moeten maken.
Voor John en Marina is het even weer wennen, en er staat nogal wat zee tussen de 1- 1 1/2 meter en John die zich al een tijdje zit in te houden, gaat toch even de vissen voeren, ook Marina is niet helemaal fris en doet niets anders dan gapen maar ze weet zich in te houden. 
De kinderen hebben nergens last van want Novah ligt op bed en aan Ariane is niks te merken gelukkig.
Eenmaal in de luwte van het eiland krijgen we de wind anders binnen en kunnen we slechts een koers varen van 70 graden, en dus neem ik de beslissing om maar op de motor verder te gaan het is nog vijf mijl naar de haven en als we het hele eind zouden zeilen gaat het minimaal 10 mijl worden en vanwege het feit dat we met de bus het eiland willen verkennen moeten we wel om de tijd denken.
We komen om 13:00 uur aan en meren bij een langssteiger aan hogerwal aan zodat we wat gemakkelijker van boord kunnen met de driewieler van Ariane.
Omdat we drie minuten te laat zijn missen we de bus van twee uur, dus moeten we een uur wachten, Aafke gaat met Marina en John en de kinderen het dorp verkennen, en ik blijf hier mooi op een bankje zitten want ik heb een Bakerse Cyste en dat is erg pijnlijk met lopen (vocht in de knieholte)



Om kwart voor drie is het klupje weer bij elkaar en even later stappen we in de bus en gaat Ariane's driewieler in de bagageruimte onder in de bus, ideaal dat ze dit mogelijk maken.
We gaan eerst naar Marstal waar we bij de winkelstraat uitstappen en we zijn vlakbij de ijssalon en dus gaan we eerst een ijsje halen. Aafke en Ik nemen een softijsje en John en Marina twee bolletje's.
De kinderen vinden het heerlijk en wij natuurlijk ook, het is niet druk op straat en dat is geen wonder want het weer is er niet naar, en dat is dus een flinke tegenvaller voor de winkels en eetgelegenheden hier in Marstal.


We lopen van de winkelstraat naar de haven waar we om 16:07 in de bus stappen naar Ærösköbing daar stappen we uit bij de haven en lopen naar de speeltuin bij de jachthaven toe, het is gelukkig droog en de kinderen vermaken zich hier prima er zijn hier genoeg attributen waarmee ze kunnen spelen.


Om halfzes moeten we weer bij de bus zijn en reizen we weer terug naar Söby waar we om 19:07 aankomen.
Aafke en Marina gaan alvast naar de boot, en John en Ik gaan naar de cafetaria om drie halve kippen 
(Grillkyllings) met salade en friet op te halen om mee te nemen zodat we ze op de boot die vlakbij ligt op kunnen smikkelen.
Aafke en ik delen er elk één want die kippen zijn echt groot, gelukkig eten de kinderen er zich een slag in de rondte van en John en Marina hebben er even zo goed nog een kluif aan om alles te stouwen.
Wanneer de jeugd naar bed is gebracht gaan wij een film kijken, het word een film waarin Anthony Hopkins de hoofdrol in speelt en dat zijn meestal goeie films.
Om goed elf uur eindigt de film, en dan gaan we ook maar te kooi, wat we morgen gaan doen weten we nog niet, want het weer blijft tot donderdag erg wisselvallig met veel regen en harde wind.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten