pageviews

zaterdag 18 juli 2015

Van Fynshav naar het eiland Lyø

Gisteravond arriveerden onze gasten Jos en Marjolein om 21:45 uur bij ons in Fynshav op Als.
Na alle bagage te hebben versleept van de auto naar de boot gaan we nog even wat bijkletsen en dan is het zomaar laat, wat tot gevolg heeft dat we de andere morgen ook laat zijn.
Na het douchen en ontbijten zijn we om elf uur klaar om van wal te steken,er staat een flinke bries en we gaan maar alleen op de Genua met een bakstagwindje richting Lyø wat 12 mijl verderop ligt
Na een twee uurtje,s gezeild te hebben en wat zig zag naaimachinekoers wat door Jos kwam komen we om 13:00 uur aan in de haven van Lyø.
Aafke heeft de lijnen nog niet helemaal op orde, als ik de eerste de beste box invaar die vooraan in de haven ligt, gelukkig staat er een medewatersporter klaar om haar lijn aan te pakken en Jos en ik gooien een lijn om de achterhalen.


Omdat er nogal een flinke bries staat, valt het niet mee om het schip precies in de box te parkeren maar na een kwartiertje te hebben gestoeid met de landvasten liggen we vast.
Zo nu eerst maar een boterham en een bakje koffie, na onze boterhammen en koffie naar binnen te hebben gewerkt gaan we het eiland verkennen, omdat wij hier al eens eerder zijn geweest herkennen we het dorpje nog wel enigszins, aangezien Jos en Marjolijn allebei natuurvrienden zijn zien ze van alles vliegen zoals vlinders en vogels en dat word dan ook gelijk digitaal vastgelegd.


Na twee uur te hebben rondgewandeld waarbij we ook nog op het mooiste kerkhof van Denemarken terecht zijn gekomen gaan we nog maar even naar de winkel want Marjolijn heeft postzegels nodig en ook tracteer ik ze op een ijsje, behalve Marjolijn die diabetes heeft en het niet aandurft om er eentje te nemen.
Tijdens het oplikken van onze ijsje's staan we te luisteren naar een bandje wat hier naast de winkel annex kroeg een optreden geeft we verstaan er geen klap van  maar we genieten er wel van.
Wanneer we ons ijsje naar zijn bestemming hebben gebracht gaan we weer richting haven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten