pageviews

vrijdag 19 augustus 2016

Dinsdag 16 Augustus 2016 dagje Anholt

In tegenstelling tot gisteren zijn we vandaag eens lekker op tijd met ontbijt en zijn we om kwart over negen al klaar met eten, nu nog even afruimen, afwassen en de kids de kleren aan en dan kunnen we met z'n allen de wal op.
Eerder deze morgen ging de Duitse boot naast ons weg, maar de schipper kon z'n RVS Haak niet los krijgen, en het ding viel vanaf de mooringboei into the deep nou ja als je 3 meter tenminste diep vind.
Als we de haak kunnen spotten, dan doen we een poging om het ding te bergen en anders is hij voor altijd verloren en dat zou jammer zijn natuurlijk.
Aafke en ik lopen zo meteen naar het dorp om boodschappen te doen in de lokale supermarkt hier, die zo goed ik mij herinner redelijk veel te koop heeft, en dat mag ook wel want dit eiland word ondanks zijn ligging in het kattegat erg veel aangelopen bij zeiljachten vooral veel Duitsers zie je hier.
Ook John heeft besloten om met ons naar het dorp te lopen en wanneer we bij de verharde weg komen, zitten we te dubben welke kant we nu eigenlijk op moeten, want er staan nergens borden met dorp of by erop dus stel ik voor om de weg te nemen die om de heuvel van 50 m heen loopt en anders moeten we meteen al bij een helling oplopen.
Dus we kiezen na overleg de linker weg en dat zullen we weten, want later blijkt dat we daardoor welliswaar niet over de heuvel hoefden, maar er wel ver voor zijn omgelopen, we hebben zoals later blijkt 4,2 km gelopen via die weg, terwijl de andere iets meer dan de helft was, en als we dus na dat stuk omlopen, eindelijk in het dorp arriveren blijkt ook nog dat de winkel tot halfdrie gesloten blijkt te zijn, en dat word dus een halfuur wachten. John heeft het wel gezien, en zegt naar de boot terug te lopen zodat ze nog even met de kids naar het strand kunnen, want dat redt Marina niet alleen om met die drie kids veilig van de boot af te komen.
Wij wachten tot even voor drieën tot de winkel weer opengaat, en nu blijkt het brood ook op wat casinobrood en wat droge broodje's na, op te zijn. De rest hebben ze gelukkig wel en dus zijn we al snel weer op pad naar de jachthaven, maar nu wel langs de kortere weg die wel wat meer heuveltje op en af blijkt te gaan inplaats van de andere weg, die wat dat betreft wel weer een voordeel had.
Als we weer in de haven aankomen, gaan we eerst nog maar even bij de havenwinkel aan en die hebben gelukkig nog wel brood en ook nog net gebakken want ze zijn nog behoorlijk warm dus dat treffen we weer, waren we maar eerst naar dit havenwinkeltje gegaan, maar ja die was gesloten toen we daar vanmiddag waren en daarom zijn we daardoor toen maar naar het dorp gegaan.
Wanneer we teruglopen naar de boot treffen we John, Marina, en de kids op het strand aan, en nadat we de boodschappen aan boord hebben gebracht gaat Aafke ook naar het strand om te zwemmen, en ik ga even onder de douche, want van dat verrekte eind lopen heb ik flink gezweet en een lekkere opfrisser is lekker.


De douche.s hier zijn geweldig, want er staat hier minstens twee keer zoveel druk op de waterleiding dan bij ons in Nederland, en het is me in het begin bijna te heet, maar na een paar minuten loopt de druk terug en ook word het water minder warm, er zijn zeker meer damesdouche's in bedrijf genomen want bij de herendouche's ben ik de enige, maar mischien heeft het ook wel een andere oorzaak.
Als ik na het douchen terugloop zijn de fam Oud en Aafke nog druk bezig met het graven van kuilen en dergelijke met de jeugd, en zij gaan straks ook even lekker onder de brûs staan om het zand weg te spoelen.
Ik heb trouwens door deze rondwandeling wel weer veel last van mijn linkerknie gekregen, en heb een flinke bult met vocht achter in mijn knieholte, dus dat word weer een paar dagen piano aan.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten