pageviews

zondag 14 augustus 2016

Zondag 14-08-2016 verwaaid in Falkenberg

Gisteravond en vannacht was het erg onstuimig wat de wind betreft, op het ene moment 6 knopen wind en dan opeens rukwinden tot 22 knopen het schip rukt aan de lijnen en de lijnen knerpen en de stootwillen protesteren tussen wal en schip tegen de plotselinge veranderingen in druk.
Als we vanmorgen onze ogen opendoen is het alwel een stuk rustiger geworden, maar de gehoopte rust van wind en water is nog niet dusdanig dat we zee weer opkunnen, en we blijven vandaag maar liggen en gaan dan morgen hopenlijk echt op weg naar het eilandje Anholt want vrijdag moeten we in Grena zien te zijn, want dan gaat de Fam Oud van boord om naar Duitsland te gaan waar ze nog een week vakantie gaan houden bij John z'n moeder en haar partner.
S'middags gaan we om een uur of drie richting strand met z'n allen, het strand ligt hier op zo'n 10 minuten lopen vandaan en is best wel mooi alleen het water is stervenskoud ik had eerst even op de dieptemeter gekeken en die gaf 15,5 graden aan, en dat is mij te koud voor een duik in het zilte nat.
Als ik op een gegeven moment op mijn horloge kijk is het bijna zes uur, en Aafke en ik gaan alvast naar de boot om het avondmaal voor te bereiden, de kinderen kunnen dus nog even in d grootte zandbak spelen. We vragen ons af of er hier ook een havenmeester komt want we liggen hier aan een steiger die welleswaar een beetje afgelegen is, maar er is stroom en ook kun je hier water tanken, enfin als ze geld willen zien dan moeten ze er ook maar wat voor doen vind ik.
Het weer is nu intussen wel wat opgeknapt maar de wind zit nog steeds in de verkeerde hoek en volgens het weerbericht op internet gaat de wind pas morgenavond ruimen naar het Noorden en dat is ons eigenlijk te laat want dan moeten we hier nog een dag blijven en daar hebben we geen zin in.
Ondertussen zijn de kinderen met hun kroost weer bij de boot gearriveerd, en na eerst het meeste zand te hebben verwijderd kunnen we eten. Aafke heeft aardappelen met zuurkool met spekje's gemaakt, en de kinderen krijgen spinazie erbij.
Alles gaat op en er is zelfs nog wat ruimte in de magen voor een lekker toetje, daarna gaan de turkjes door de wasmachine en na het tandenpoetsen verdwijnen de meiden naar hun slaapplaatsen.



De kleine jongen is ondertussen in slaap gevallen bij John op schoot, en dat was niet de bedoeling want hij moet nog tate hebben van zijn moeder, nou ja hij word vanzelf weer wakker de hongerlap.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten