pageviews

zondag 21 augustus 2016

Vrijdag 21-08-2016 vertrek Fam:Oud en grote kuisdag

Vandaag is de vertrekdag van onze gasten de Fam:J en M Oud met kroost gaat ons na 14 dagen verlaten en gaat nu naar het plaatsje Ermsleben in het voormalige Oost Duitsland, de moeder van John
heeft daar met haar partner Marjan een vakantiehuis.
Eerst moet na wassen, en aankleden, en het ontbijt, alles worden ingepakt en weer naar de auto worden gebracht, maar dat gaat allemal minder snel dan ze wilden, en als ze dan eindelijk om een uur of twee vertrekken blijven wij tweeën achter in stilte, en dat moet even wennen, maar we gaan snel aan de slag om de boot weer op orde te krijgen, eerst maar binnen schoonmaken, en eens flink met de stofzuiger er doorheen om alle zand uit de boot te krijgen.
Nadat dat gebeurt is ga ik bezig om de boot van alle zand en andere troep te ontdoen met de hulp van de waterslang gaat dat snel, en ik vul dan ook maar meteen de watertanks wat erg snel gaat want de waterdruk is hier twee keer zo hoog als bij ons thuis het geval is, en dat scheelt een hoop tijd.
Om een uur of vijf hebben we het wel gehad wat schoonmaken betreft, en gaan we er bij zitten met een bakje koffie erbij met wat brood, want we hebben na vanmorgen niets weer gehad.
Dan gaan we nog even een slag over de haven, op zoek naar de wasmachine's, maar die zijn hier niet en mischien zijn ze er ook wel nooit geweest.
We lopen ook nog even over de steigers om wat jachten te bekijken vanwege de kleur, maar er liggen hier niet erg veel schepen met een andere kleur dan het gebruikelijke wit, er ligt maar één die we mooi vinden en dat is een lichtblauw schip, als ik de boot laat schilderen of met een folie laat beplakken dan zou dat wel eens een goede kleur kunnen zijn.
Het was vandaag weer een druk dagje en we gaan dan ook niet laat naar onze kooi, die we nu niet meer hoeven te delen met de kleine Nova die 14 dagen naast ons heeft geslapen, en we kunnen ons nu tenminste weer helemaal uitstrekken, wat zal dat heerlijk liggen, en ook het in en uit de kooi komen is nu een stuk gemakkelijker geworden.
Morgen is het plan om niet al te laat te vertrekken, maar we zetten geen wekker, het komt maar zo het komt, en het mooie is dat je hier nooit geen rekening hoeft te houden met het tij, het maakt de vertrektijden een stuk gemakkelijker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten