pageviews

maandag 1 augustus 2016

Zaterdag 30 Juli 2016 een lange en vermoeiende dag.

Na een rustige nacht achter ons anker, worden we, s,morgens door de zon gewekt, en zo te zien lijkt het een mooie dag te worden.
Uiteraard draait het overlijden van Anneke ons de hele tijd door het hoofd, en zo nu en dan springen er weer tranen in je ogen, en denk je bij jezelf hoe kan het zo snel gaan, en we waren hier nog helemaal niet op voorbereid. 
Nadat we ons hebben gewassen en ons ontbijt hebben weggewerkt gooien we nog maar even 20 liter dieselolie uit onze cans in de tank en gaan dan ankerop, en dat gaat gelukkig weer zonder problemen, en we varen om kwart over tien weg van onze ankerplaats op weg naar Marstrand.
Eerst moeten we echter zien dat we ergens diesel tanken, want ik weet wel ongeveer hoeveel diesel er nog in de tank zit maar zekerheid gaat voor alles.
Na een twee uurtje's te hebben gezeild en gemoterd komen we in Smögen aan, en wat zien wij tot onze vreugde, er is een pompstation aan het water en dat is ook wel nodig met al die snelle motorboten die hier rondscheuren als gekken.
We treuzelen niet en meren meteen aan, waarbij we worden geholpen door een uiterst vriendelijke jongeman en voor we het weten liggen we vast en gaat het tankpistool in de tankopening.
Ook de cans worden zonder een drup te morsen gevuld en het klopt precies met mijn berekening van het aantal uren en liters brandstof wat we hebben gebruikt de afgelopen drie week.
Er gaat 120 liter in waarvan 70 in de tank en 50 in de cans de prijs is hier voor diesel ongeveer 1.62 omgerekend in Euro's per liter, dat is dus flink meer dan bij ons en scheelt dus ongeveer 50 ct per liter.
Ja van dit soort prijzen wordt je niet blij, mar better djûr as net te krij'en sizze ze in Fryslân.
Al met al heeft deze operatie maar 15 minuten geduurt, en we vervolgen onze weg richting zuiden.
De hele middag kunnen we zeilen, maar we wilden graag weer ergens voor anker maar konden nergens een geschikte plek vinden om te liggen, ook de haventje's die we onderweg tussen komen zijn of vol of te klein en te ondiep.
Door al dat gezoek komen we ook door steeds nauwere doorgangen en er zijn erbij die wel erg smal en ook nog ondiep zijn, we varen al vanaf vijf uur op de motor en nog steeds geen plaatsje gevonden.
Het is op het laatst al bijna acht uur als we na een klein haventje te hebben bezocht, waarbij we ook nog eens aan de grond zijn gelopen, eindelijk een plek vinden aan een lege steiger bij een aantal pas nieuw gebouwde flatgebouwen.
Tjonge jonge dat was me het dagje wel, nu eerst maar een borrel en dan maakt Aafke rijst met kerrie uit blik, het smaakt voortreffelijk, en naar meer, dus gaat de pan bijna leeg.
Deze avond is snel voorbij en we liggen er dan ook vroeg in.
Na nog even goed op de kaart te hebben gekeken komen we tot de ontdekking dat we nog maar zo'n
zes mijl van Marstrand af zijn en dat Göthenborg nog maar 25 mijl verder ligt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten