pageviews

donderdag 11 augustus 2016

Donderdag 11 augustus 2016 Varberg naar Travlovslage

Vandaag gaan we na de gebruikelijke rituelen zoals wassen, en aankleden, en natuurlijk ontbijten om goed elf uur de haven verlaten om de zee te verkennen, nou dat valt nog wel een beetje tegen, en we besluiten dat we deze heissa van een meter of twee maar even uit laten woedden tot een fatsoenlijke hoogte van één meter.
 Van Varberg naar Travlovslage is slecht vijf mijl en dus zijn we om goed twaalf uur bij de haveningang onderweg moest de fok nog wel even naar de andere kant, maar dat lukte goed ondanks dat we wel een beetje onthand waren door de kleine kinderen die ook hun ruimte en aandacht nodig hebben.
We vinden gelijk bij het begin van de haven een box waar we precies tussen de palen door kunnen, en de lengte is ook goed en we liggen dan ook in no time vast en zeker.
Even later zien we dat er bij het havengebouw ook nog plaats vrij komt omdat de twee jachten die daar liggen aanstalten maken om te vertrekken.
Nou we zien wel wat we gaan doen, want we blijven toch maar voor één nacht en dus geeft het niet veel overlast om voor die ene keer via de punt de steiger op te komen.
Dan is het tijd voor koffie en daarna gaan we dit dorpje met een bezoekje vereren en we moeten ook wat boodschappen halen dus dat kan allemaal mooi in één keer.
Het weer is ondertussen zonnig en het zijn allemaal mooiweerwolkje's die overdrijven.



Ik zou net snel even de Duitse spring aansluiten, maar voor stroom heb je hier weer een tallycard nodig nou dan doen we het vandaag maar zonder stroom, de accu's zijn helemaal vol nadat we zoveel dagen verwaaid hebben gelegen.
Morgen gaan we naar Falkenberg, tenminste als het niet allemaal regen word morgen, want daar ziet het wel naar uit als ik meteoearth mag geloven, maar die zitten er ook wel eens naast net als Piet Paulusma, dus moarn mar wer efkes in it waar sjen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten