pageviews

vrijdag 12 augustus 2016

Vrijdag 12 augustus 2016 van Travlofslage naar Glommen 10 mijl varen

Vanmorgen vertrekken we even voor elf uit de haven van Trävlöfsläge met bestemming Falkenburg wat ongeveer 17 mijl verderop ligt.
Onderweg bedenken we ons want er staat nog steeds een raar zeetje, en dat komt nu ook nog eens recht van voren, en kruisen neemt ons teveel tijd, want daardoor zijn we een keer zo lang onderweg dan dat we rechtuit en rechtaan op de motor varen naar een tussenliggend haventje met de naam Glommen.
Is Glommen drie keer niks dan varen we door naar Falkenberg want dat is van Glommen af maar zo'n zes mijl verder en bezeild dus we gaan eerst Glommen maar even verkennen als we daar zijn aangekomen.
Om halftwee meren we aan in de visserijhaven waar we door een vriendelijke visserman naar een plek in de hoek van de haven worden verwezen, we liggen hier wel tegen autobanden aan maar de stootwillen kunnen we dusdanig ophangen dat ze niet in de ronding van de band verdwijnen zodat de romp van de boot niet zwart gaat worden.
Zo nu eerst maar een flaubyt en dan gaan we eens kijken wat er hier valt te beleven, het zal zo te zien niet veel zijn want er is hier weinig actie.
Het valt inderdaad tegen, maar er is wel een pizzeria en dus gaan we daar straks naar toe voor een hopelijk lekkere pizza.
John raakt bij het eten van wat chips een vulling kwijt en wil naar een tandarts morgen, dus kijk ik voor hem op internet en ik vind meerdere tandartsen in Falkenberg dus daar gaan we morgen maar even heen voor mischien een eventuele noodvulling.
Dan komt opeens de havenmeester om het havengeld te innen, ik had de man hier niet meer verwacht en dan ook nog in de visserijhaven waar hij volgens mij geen opperhoofd van is maar alléé we zullen wel weer het bokje zijn. John vraagt hem wat het kost en hij zegt tegen John 250 kronen waarbij John antwoord dat dat veel te veel is, en dat we dan beter kunnen vertrekken naar Falkenberg.
Aafke roept mij erbij en ik praat ook maar even tegen de beste man en zeg dat hij wel erg duur is voor een plaats waar wij liggen, waar zijn de WC's en de Showers vraag ik en hij wijst naar de overkant naar de jachthaven, dan vraag ik hem hoe het zit met de stroom, hij kijkt eens om zich heen en wijst naar een punt een eind verder, ik heb in de smiezen dat deze ouwe Zweed niets toegeeft en betaal hem dus de gevraagde 250 kronen.
Ondertussen is het begonnen te regenen, maar de fam Oud en Aafke willen met alle geweld naar de pizzeria toe, het lukt mij niet om ze over te halen om door één van ons de pizza's op te laten halen zodat er maar één persoon natregent en de rest van de familie droog blijft.


Dus zwicht ook ik voor de gang in de regen naar de pizzeria, en gekleed in regenkleding en gewapend met drie paraplu's reizen we af naar het dorp waarbij de regen nu echt over gaat in een druilerige bedoening waar we uiteindelijk sijknat van gaan worden.
Na een kwartier lopen, en zo nu en dan even schuilen komen we wonderbaarlijk genoeg nog redelijk droog aan bij de pizzeria waar het om deze tijd 17:30 nog erg rustig is en we nemen plaats aan één van de zes tafels voor vier personen die er staan, Marina haalt voor de kinderen twee kinderstoelen en zo kunnen we mooi met ons zessen aan tafel. We speuren op de uitgebreide pizza menulijst en ik bestel Peters Pizza, en John besteld John Blund, Marina een Calzone dat is een dubbelgevouwen pizza!, en Aafke besteld een Orientale met gehakt erin. Ariane en Nova delen met hun tweeën een Vesuvio voor kinderen.


Ook nemen we allemaal een cola want dat is hier nog wel te betalen en je krijgt het in een echt cola glas, want een fles bier kost hier bijna net zoveel als een pizza ongeveer 6,50 euro voor 50 cl.
Om zeven uur zit alles achter de knopen, en het is hier ondertussen erg druk geworden met mensen die pizza's afhalen die ze per telefoon besteld hebben.
We kleden ons weer aan en gaan de regen weer trotseren, die ondertussen nogal behoorlijk is toegenomen. Marina heeft de kinderwagen met de kleine Silvan helemaal ingepakt en Ariane zit er min of meer onder waar ook nog een zitje is, en Aafke loopt voorop met de paraplu ervoor, ik loop achter Marina in de slipstream om nog enigzins droog te blijven.
John en Nova die allebei een paraplu hebben sukkelen een eindje achter ons aan, en raken langzaam achterop omdat Nova met haar korte pootje's het zaakje niet bij kan houden.
Bij de visafslag aangekomen blijft Marina even wachten, en wij gaan alvast naar de boot om die open te maken, en om de kinderen aan te pakken bij het aan boord komen.
Iedereen is nu weer aan boord en we doen onze natte kleding uit om die buiten onder de sprayhood te laten drogen.


Aafke gaat alle vuile was bijelkaar zoeken want nu we zoveel havengeld moeten betalen wil ze er ook wat voor terug hebben dus dat word wassen en drogen.
Als ze alles bij elkaar heeft reist ze samen met John af naar de jachthaven, na twintig minuten komen ze van een koude kermis thuis, want er is wel een wasmachine maar geen droger, en dus gaat ze niet de was doen met dit rotweer want je kunt buiten niks drogen.
Het is te hopen dat de wind die weer is toegenomen morgen uit een andere hoek komt en weer wat afneemt want anders zitten we hier weer vast voor onbepaalde tijd.
Het is ondertussen bedtime geworden, en dat gaan we dus maar doen en dan maar hopen dat het weer vannacht verbeterd.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten