pageviews

maandag 1 augustus 2016

Vrijdag 29 juli 2016 slecht nieuws van het thuisfront

Vrijdagochten bij het wakkerworden om een uur of negen pakt Aafke mijn telefoon, en ziet dat onze zoon Jan al enkele keren geprobeert heeft om ons aan de telefoon te krijgen, maar die stond op alleen trillen.
En dus belt Aafke hem maar even terug, wanneer ze hem aan de lijn krijgt blijkt dat hij een bericht voor ons heeft dat inslaat als een bom, namenlijk dat zijn vriendin Anneke plotseling is overleden.
We schrikken hier ontzettend van, want dat het niet zo goed ging met haar en dat ze ook al langer dan een week in het ziekenhuis lag wisten we wel, maar dit komt echt aan als een mokerslag.
Dat we hierdoor behoorlijk van slag zijn is duidelijk, want wat kunnen we doen om hier hulp en troost aan onze zoon te bieden, die dit verlies nu alleen moet verwerken.
Wij wensen hem dan ook sterkte toe de komende dagen, en wij zullen proberen om zo snel mogelijk naar huis toe te komen per vliegtuig, maar we liggen nu met de boot ergens aan en rots bij de Köstereilanden en zullen nu of terug moeten naar Oslo, of verder varen naar Göthenborg in Zweden waar we toch langs komen op weg naar Varberg waar John en Marina met de kinderen aan boord zullen komen, dat had echter ook al weer vertraging opgeleverd want die hadden er nooit weer aan gedacht om een paspoort voor hun pasgeboren zoontje Silvan te halen op het gemeentehuis in Franeker.
We besluiten om maar zo snel mogelijk naar Göthenburg te zeilen, en we vertrekken met als eerste bestemming het plaatje Smögen dat via open zee, maar ook via de er achtergelegen scherenkust is te bereiken.
We maken om hoe is het mogelijk 11:11 los van onze vertrouwde rots en varen richting Zuid de zee op er staat een mooi windje dat uit het westen komt en we schieten dan ook mooi op.
Halverwege begint de lucht wat te betrekken en ook neemt de wind toe tot 25 knopen 6 Bft dus en we besluiten om achter de scheren te kruipen en gaan bakboord uit, zo dat is een stuk minder hobbelig dan op zee.
Op zo,n 10 mijl voor Smögen varen we langs een prachtige ankerplaats waar bij elkaar meer dan twintig schepen voor anker liggen, en we zien dat er nog wel een plekje voor ons vrij is, en dus gaat al snel de spijker erin.
Voor ons gevoel krabt het anker wat, maar dat blijkt achteraf niet het geval, want met al die schepen in de buurt die allemaal net als wij wat heen en weer zweven denk je al gauw dat je te dicht bij een andere boot komt.
Het word een rustige nacht, en we sms'en, en appe'en, en bellen heel wat af omdat er wel het een en ander geregeld moet worden.
Marina en John zijn al druk bezig om onze vlucht te regelen, wat nogal wat voeten in aarde heeft want er zit nogal wat verschil in prijzen en vliegtijden, en we willen natuurlijk liever niet de hoofdprijs betalen.
De heenvlucht is op dinsdag en we vliegen op donderdag weer terug, alle beide keren via Frankfurt.
Echter om de tickets te regelen hebben we gegevens nodig, en dat kan niet zonder WiFi, en dus gaan we wanneer we in Göthenborg zijn een prepaid internetkaartje kopen.
Morgen is er weer een dag en proberen we in Marstrand te komen dat 20 mijl voor Göthenborg ligt.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten