pageviews

vrijdag 3 augustus 2018

02-08-2018 van Bønnerup naar Greena.

Vanmorgen vertrokken om 10:10 op de motor, want er staat maar 4-5 knopen wind. De verheid naar Greena is 16 mijl en dat is voor vandaag een mooi kort ritje.
Wanneer we drie kwartier hebben gebromzeilt komt er iets meer wind en rollen we de Genua af en doen we de motor uit.
Nou hard gaat het niet we zeilen nu om en nabij de 2 a 2,5 knopen het moet echt niet minder worden, anders gaat het oliezeil weer aan.
Na een uur te hebben gezeild, valt de wind weer weg en er zit niets anders op dan de motor weer starten en dan gaan we tenminste weer met 5,5 knopen de goeie kant op.
Het is nu bijna één uur en plotseling staat de windmeter op 12-13 knopen en gaat de motor weer uit en rollen we de Genua weer af, nu lopen we gemiddeld 4 knopen over de grond en daar kan ik mee leven.
Helaas is ook dit weer van korte duur en dus gaan we een beetje kruisen voor de wind om toch nog wat snelheid te maken.
We blijven zeilen tot we bij de haven aankomen, en wij zijn niet de enigsten, ze komen nu van alle kanten naar de haven toe op de motor maar wij zeilen gewoon door, dat kost ons wel een plaats aan de langssteiger en daar baal ik van want dan moeten de beide fietsen via de preekstoel op de steiger worden gezet en dat is soms erg lastig, vooral met dit warme weer.
Het is nu drie uur en dus drinken we maar eens thee i.p.v direct aan de blonde jeweetwels te gaan.
Na de thee gaan de fietsen de wal op en gaan we boodschappen doen, zonder kaart fietsen we maar een eind weg en komen uiteindelijk terecht bij de Lidl en kopen brood, bananen, druiven, en ik kom ook nog een paar nieuwe handvatten tegen voor het stuur van mijn fiets, want die er nu opzitten die plakken erg aan je handen vast, en dat voelt echt vies.
Aafke wil na het winkelen nog voor de lol een endje fietsen, maar daar heb ik geen zin in,en het is ook alweer halfzes, en dus gaan we mooi naar de boot terug en halen ook meteen een sticker bij het haven kantoor.
De prijs liegt er hier niet om ze willen maar liefst 195 dkr voor een boot van boven de 12 m maar daar trappen we mooi niet in ik vind het reeel om 150 dkr te betalen en ben plotseling 10 m lang geworden gekrompen door de hitte denk ik.
Aangekomen op de boot krijg ik toch weer zin in een blondje, en met wat knagerij erbij is het hier op de boot goed uit te houden.
Aafke heeft even later het eten al weer klaar en dat bestaat vandaag uit gebakken aardappels met appelmoes met een gekookt eitje erbij, en als nagerecht een bakje met kwark.
S,avonds gaan we nog even een slag over de steigers, en kijken we ook even bij de Colin Archer die aan de andere kant ligt, en maken een praatje met de schipper die met z'n vallen bezig is, ik had al gezien dat hij ook mee heeft gedaan met de race en dus gaat het gesprek daar ook al snel over.
Zij waren na 91 uur zeilen binnengekomen in Larvik en konden gelijk in de bus stappen voor de BBQ 
Als wij ook waren doorgezeild hadden wij daar mischien ook nog wel bij kunnen zijn, maar dat weet je van te voren nooit.
Met deze Colin Archer heeft hun vader diverse keren met de race meegedaan hun wedstrijdnummer is n.l 912 en de onze is 922 dus die nr's liggen dicht bijelkaar.
De boot heeft jaren stilgelegen, en is nu weer in goede staat, en nu vaart zijn jongste zoon erop en heeft in 2016 ook meegedaan.
Als wij terug gaan naar onze boot, willen ze wel even mee, om onze boot te bekijken en daar praten we nog een poosje door, om elf uur willen ze weer weg want ze willen morgen lekker vroeg op weg gaan naar Ebeltoft.
Wij wensen elkaar nog een goede vaart en mischien tot ziens in 2020 bij de 20ste Colin Archer Race.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten