pageviews

woensdag 1 augustus 2018

01-08-2018 Van Hals naar Bønnerup.

Na een redelijk rustige nacht met in het begin nogal wat lawaai van een stel halfe zolen die op knallerts over de pier scheurden worden we vanmorgen uitgerust wakker.
We doen het vandaag lekker rustig aan en na ons ontbijt gaan we om halfelf losgooien en gaan we richting zuidoost en het haventje dat ik in gedachten heb is Bønnerup, en ligt op ongeveer 30 mijl en we moeten helaas op het oliezeil, want wind is er bijna niet, maar de zon wel.
Het is maar goed dat het toch nog een beetje waaid op zee want de zon is brandend heet en dus zitten we allebei lekker achter op de boot met onze boeken, en laten we het sturen over aan de stuurautomaat.


Het eerste stuk is trouwens door een geul en wat zien we daar aankomen!, een groot cruiseschip van 228 m lang en 38 m breed we varen vlakbij elkaar langs en wuiven naar de mensen die aan de railing staan te zwaaien naar ons.


Dit is dan ook het enigste wat op onze weg komt vandaag, want er zijn ook weinig jachten op zee te zien, en dat is ook geen wonder met een heette windloze dag als vandaag.
Aan het eind van de middag komt er toch nog een beetje wind en rollen we de Genua af en motersailen we de laatste 8 mijl nog naar Bønnerup waar we om kwart voor vijf de havenmond passeren en de havenmeester ons een plaats aanwijst in deze naar later blijkt erg grote haven.
Nadat we de boot hebben vastgelegd nemen we eerst maar even een blonde rakker tot ons en die smaakt ons erg goed, zo goed zelfs dat ik er nog maar eentje achterover sla.

   Het bier is weer best vandaag.

 Na het nuttigen van deze blonde rakkers gaan we maar even een slag over de haven en gaan we meteen het havengeld betalen bij de automaat, de haven is erg groot en er is hier veel te zien en te beleven.
Dan is het tijd voor koffie en ook genieten we van het uitzicht hier, het restaurand aan de overkant heeft het smoordruk en er loopt wel vijf man bediening om.
Aafke maakt nog even een mooie foto van de ondergaande zon, ook liggen hier een paar mooie viskotters in hun lichtblauwe kleur aan de kade die een foto waard zijn.

   Een prachtige zonsondergang vandaag.

   Twee mooie viskotters.

Morgen gaan we richting Greena dat ligt op 15 mijl afstand van hier en daarna proberen we om naar Aarhûs te komen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten