pageviews

maandag 13 augustus 2018

Maandag 13-08-2018 van Langör naar Ballen.

Vanmorgen begint de dag met regen, de lucht is grijs van water, gelukkig hadden we vanaf vannacht 01:00 uur een windshift zodat we van het geklots tegen de zij en de achterkant van de boot verlost waren, het klopte exact met de voorspelling van de weerapp van Wisuki.
Na ons ontbijt maken we ons klaar voor vertrek naar Ballen, want met dit weer is het hier geen leuk verblijf voor de jeugd nu het zo kil en regenachtig is.
Ik doe voor de zekerheid toch maar mijn ijslands visserspak aan, want dat is wind en waterdicht en je zweet er niet in zoals in zoveel andere regenpakken.
Om kwart voor tien varen we de haven uit, en nu moeten we eerst even een klein stukje naar het noorden varen om tussen de ondiepte's weg te komen.
Na een uur moteren denken we dat we kunnen zeilen, maar dat pakt verkeert uit, want waar wij naar toe moeten is ook daar waar de wind weg komt dus pal zuid.
Er staat een flinke zee en de wind is minder dan tien knopen dus blijven we nog maar even op de motor varen, we hoeven ook niet zo erg ver, het is vanaf hier nog zo'n 7 mijl en een eindje verder kunnen we toch nog de genua erbij trekken en met de motor langzaam bij motersailen we richting Ballen met een gangetje tussen de drie en vier mijl per uur.
Onderweg komen we slechts éėn jacht tegen en die gaat naar de haven waar wij net wegkomen.
Onderweg blijft het wonderwel droog, en dat komt zeker doordat ik mijn pak aan heb getrokken.
Om kwart voor drie varen we de haven van Ballen binnen en vinden een plekje aan een langssteiger direct om de hoek van het havenhoofd.
Nu eerst maar even een kopje soep met een broodje erbij, en dan moeten we naar de winkel om brood, en wat er nog meer nodig is aan etenswaren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten