pageviews

zaterdag 11 augustus 2018

08-08-2018 vanJuelsminde naar Tunö.

Vanmorgen na het ontbijt buiten in de kuip, gaan Beppe Aafke en Marina met de kids naar de speeltuin hier bij de jachthaven, ik blif met John aan boord, want wij gaan de rubberboot gereed maken voor gebruik, nou dat valt niet mee, want de eerste keer hebben we de vlonders er verkeerd in gelegd en nu moet de boot eerst weer leeg om ze om te draaien.
Een uurtje later zijn we zover dat hij in het zilte nat kan, maar ik zeg tegen John laten we maar wachten tot we de box uitvaren dan kunnen we hem dan wel even aan de hekrailing vastmaken.
Tegen twaalven komt de hele meute weer de steiger op en gaan we met z'n allen warm eten, en om 13:00 gooien we los en varen we de haven uit richting Tunö we steken deze keer binnendoor over een ondiepte heen waarvan ik eigenlijk geen goede diepten op de elektronische kaart heb staan op alle kaarten is er geen goede info van dit stukje. 
Gelukkig gaat alles goed, en er zijn meer jachten die hier de ondiepte oversteken maar ja je weet hun diepgang dus niet en niet iedereen heeft een vaste diepgang van 2,2 mtr.
Het zeilen is een kwestie van wel wind of bijna geen wind, maar we zeilen met elkaar zo'n 1 1/2 uur en de verheid was 20 mijl waarvan 3 uur op het oliezeil.

   Heerlijk verkoelend achter op de boot met halve windje van12 knopen.

Bij Tunö aangekomen gaan we voor anker en liggen nu wat dichter bij de haven in 3 mtr diep water.
Nu waait het steeds om en nabij de 10 knopen, maar later op de avond poeierd het zo nu en dan flink.
Om een uur of elf zelfs 28 knopen, en ik sta in overweging om maar anker op te gaan, maar na nog eens naar het weerbericht te hebben gekeken zie ik het nog even aan tot middernacht.

   Aafke kijkt naar haar kinderen en kleikinderen in de rubberboot.

Het gaat nu gelukkig steeds minder en ook constanter waaien en dat klopt exact met de weersvoorspelling van Wisuki het weerprogramma van surfers en kiters.
Om half een gaan Wij maar onze kooi opzoeken en het word steeds rustiger, we slapen heerlijk op het beetje deining wat er staat, en ook de kids slapen alle drie als een roos.
Vlak voor ze naar bed gingen mochten ze nog even met Pappa en Mamma een rondje met de rubberboot varen, en dat vonden ze prachtig.

   
   Even een rondje om de boot roeien.

Dan is het bedtijd voor de jeugd, en ze slapen in no time, wij genieten nog een paar uurtje van deze avond, ik lees mijn boek nog even uit later aan de kaartentafel, want het is nu te donker in de kuip.
Al met al weer een mooie dag, morgen gaan we de wal op voor een wandeling en daarna mischien nog naar de andere kant van het eiland Samsø, want we krijgen vanacht slecht weer met harde wind en regenbuien.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten