pageviews

zaterdag 18 augustus 2018

Woensdag 15-08-2018 Bogense Barbequeën.

   Even een foto van ons allemaal aan de steiger van de jachthaven van Bogense.

Vanmorgen gaan we na het uitgebreide ontbijt, met z'n allen de stad in, want deze plaats is wat groter dan een gemiddeld dorp hier in Denemarken.
Al redelijk snel komen we langs een rode kruis winkel, wat je kunt vergelijken met de kringloopwinkels in Nederland.
Ik ben al snel weer buiten, want er is niets van mijn gading bij, en dus ga ik mooi op een bankje in het magere zonnetje zitten tot de rest ook weer naar buiten komt.
Ze hebben voor Novah een ring gekocht en Marina zie ik lopen met een halssierraad die ik er eerder niet zag, ook nog een slaapzak voor Novah met de ijskoningin erop.

    De jeugd vermaakt zich best in de speeltuin hier op de haven van Bogense.

We lopen nu de winkelstraat in en daar ziet John een paar sandalen van Ecco in zijn maat van 48 en die zijn behoorlijk afgeprijsd en gaan dus ook mee, even verderop komen we weer in een andere rode kruiswinkel maar of ze daar iets kopen weet ik niet.
Om een uur of drie lopen we weer terug naar de haven, want we wilden eigenlijk wel vertrekken naar Juelsminde maar het weer zit niet mee, want volgens het weerbericht zou het niet harder waaien dan 21 knopen, maar in werkelijkheid waait het maar liefst 34 knopen zo nu en dan, en dus herzien we onze plannen, en gaan niet het water op maar blijven hier en gaan hier dan ook maar BBQen.
Aafke en John gaan op stap naar de supermarkt voor vlees, en ik loop met Marina en de kids terug naar de boot.
Als ook John en Aafke terug zijn, gaan we onze BBQ spullen bij elkaar zoeken, en Aafke gaat met het vlees en de salade's bezig.
Ik ga met John de BBQ aansteken met het door mij aangeschafte elektrische aansteekapparaat dat de houtskool of briqetten op een temp van 700 graden aan het branden moet maken.
Nou na goed 10 minuten brand de eerste laag briqetten en dus leggen we er nog maar een laagje bovenop en ook die zijn al snel op een juiste temperatuur om te bakken en te braden.
Er is echter wel een probleem met deze BBQ want het ding is slecht te regelen omdat het geen goede toevoer heeft van zuurstof onder de Briqetten en dus brand het ding wat bestaat uit een rechtopstaande betonnen rioolbuis met een goed RVS rooster erop niet echt door, en moet je flink wapperen met een stuk carton in de vorm van een waaier om het zaakje wat heter te krijgen.
Het BBQen staat en valt met een goede BBQ en dus is dit een gepruts van niks, en is dus min of meer een mislukking.
De worsten en biefstukje's gaan wel, maar de stukken kip die ook een beetje aan de grote kant zijn gesneden willen moeilijk gaar worden, en dus stoppen we er maar mee en bakken de stukken kip morgen wel bij het warme eten.
Na alles weer in de strandkar te hebben gedaan gaan we terug naar de boot en gaat de jeugd naar bedde toe.
De wind is gaan liggen en er zal morgen wel weer geen wind staan, gelukkig hoeven we maar 12 mijl te varen om in Juelsminde te komen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten