pageviews

donderdag 20 juni 2013

Rödhamn naar Kökor op woensdag 19-06-2013

Nadat we ons ontbijt hebben verorbert, gaan we om kwart voor tien op pad, als we een half uur op de motor hebben gevaren, kunnen de zeilen worden gezet. Het is prachtig zeilweer, maar de route is nogal kronkelig, en de motor moet toch nog een paar maal aan voor korte tijd, ook moeten we een stuk van de route kruisen, maar dat was op een plek waar we de ruimte hadden en van oever tot oever konden zeilen. Als we dan aan het eind door een smal vaarwater moeten, loopt ons een grote ferryboot achterop, en die geeft ons een luide stoot op zijn hoorn, waarschijnlijk gaan we niet snel genoeg aan de kant voor hem terwijl ik hem duidelijk heb laten zien wat mijn intentie's waren.
De rest van de reis geeft geen problemen, maar het is wel goed opletten met al die kardinale tonnen zonder toptekens. Ook geeft de elektronische kaart ten dele verkeerde informatie, ze geven de toptekens wel goed aan, maar de kleur van de boeien is niet altijd de juiste en vaak net anders om.
Ik zal daarover ook even contact opnemen met de makers van de kaarten en dat is Transas.
Om een uur of zeven laten we het anker vallen in een baai bij het plaatsje Sandvik op het eiland Kökor.
Aafke had het eten net klaar toen we er waren, en we kunnen nu gelijk eten. Na het eten ga ik even een beetje rusten, want de navigatie is vrij moeilijk, en je moet er constant je aandacht bij hebben want een fout en het is einde verhaal. 

De rest gaat er op uit in de dingy, zonder motor want roeien kan ook en het is maar een paar honderd meter naar de kant. Als ze eenmaal aan de wal zijn neemt John Ariane op zijn schouders, en dat vind ze prachtig, ze kraait het uit van plezier, maar ook komt er wat uit haar mond wat voor John zijn haar geen haargroeimiddel is, en die gaat maar even zijn haar wassen bij de jachthaven, hij heeft geluk want iemand had zijn haarshampoo vergeten mee te nemen, en dus ruikt hij nu weer lekker. Om halftien, net als ik mijn tukje heb gehad komt het spul er weer aan, Ariane kompleet met een automatisch opblaasbaar zwemvest aan ziet er koddig uit. Als de kleine meid naar bed is, gaan we gezellig nog wat kletsen en drinken, en gaan we om 00:00 uur Finse tijd naar onze kooi. Morgen gaan we vanaf hier naar het eiland Korppoo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten