pageviews

maandag 3 juni 2013

Ystad 29-05-2013


Vanmorgen eerst uitgeslapen, en omdat het wat regende hebben we gewacht tot 12:30 en zijn toen op de fiets gestapt omdat we een préhistorisch dorp hier ergens in de buurt willen bezoeken vier jaar geleden wilden we dat ook al maar toen hadden we geen fietsen aan boord, en dus moet het er nu maar van komen. Als we op weg naar de stad licht zien branden in de loods waar ze gebruikte, en uiteraard ook nieuwe scheepsspullen verkopen gaan we daar eerst maar even kijken, de fietsen gan op slot, en dan gaan we naar binnen het is een beetje een malle pietje winkel uit de serie van swiebertje. De vrouw die er vier jaar geleden ook was, spreekt een beetje Duits en Hollands doorelkaar dus dat communiceerd goed. We struinen er een poosje rond, maar zien niet echt iets aparts, maar we kopen een rolletje touw waarmee we de railingnetten mee vast kunnen binden op de boot, want de kleine Ariane van John en Marina komt straks in Stockholm aan boord, ook kopen we een fles lampolie en nog een fender die we tevens als trapje aan de zijkant van de boot kunnen hangen. Ik moet er wel weer een keer voor naar de boot toe fietsen, want we willen niet de hele middag met een fender rondrijden. Dan gaan we op zoek naar het toeristenburo, en na even zoeken komen we daar aan en kijken we waar dat dorpje ligt, het blijkt verder weg dan wij dachten wel 35 km, nou dat gaan we dus niet doen en daarom besluiten we om maar een rondje om Ystad te fietsen.
Met de meegenomen kaart uit het toeristenburo gaan we op pad, maar de bewegwijzering is hier niet optimaal en zodoende raken we van de door ons uitgezochte fietsroute af en fietsen daardoor veel te ver door, op een gegeven moment kunnen we weer richting stad fietsen en dat dwars door de velden met heerlijk ruikend koolzaad dat in volle bloei is, net als in Groningen waar ze jaren geleden speciale koolzaadroute's hadden uitgezet om te fietsen.
Als we weer bij de rand van de stad zijn, komen we een supermarkt tegen van Netto, en halen daar wat boodschappen, vlees, groente, en fruit ook nemen we brood, en broodje's mee. Om een uur of vijf zijn we weer bij de boot, 
en na het eten skypen we nog even met John en Marina en zien zo de kleine Ariane ook nog even. Daarna kopen we er nog een, en gaan om een uur of elf onder zeil.



Verstuurd vanaf mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten