pageviews

woensdag 5 juni 2013

Ystad verkennen op 28-05-2013

Het is dinsdag kwart over zes, als ik wakker word en ook Aafke is net wakker geworden, ik ga eerst maar even de geit verzetten en duik er daarna maar weer in het is nog te vroeg om eruit te komen.
Om halfnegen zegt Aafke we gaan eruit want ze weer heeft last van haar knie, waarschijnlijk doordat ze gisteren wel drie uur achter het roer heeft gestaan tijdens onze dieselolie problemen, ikzelf heb trouwens ook weer last van mijn hand, de ontsteking tussen mijn duim en wijsvinger leek eerst over te zijn maar nu zit er weer allemaal pus in, dus straks maar weer even in een bakje water met dettol.
Vanmorgen na het ontbijt ben ik maar eerst begonnen met het opruimen van de overhoop gehaalde spullen tijdens mijn zoektocht naar de kabeltrekker waarmee ik de brandstofleiding mee schoon heb gemaat. Na ruim een uur heb ik alles weer op zijn plaats en ga ik me eerst wassen en verder aankleden. Eerst nu maar even de hand in de dettol en daarna gaan we op de fiets Ystad verkennen..
Na een kwartier met de hand in de dettol te hebben gezeten kan ik de pus er zo uitknijpen, daarna nog maar even in dat spul, en vervolgens droogmaken met wat keukenpapier zo en nu nog even sprayen met de desinfectiespray, een pleister erop en dan maar afwachten of dit de laatste keer is geweest.
Het is nu onderhand 20 over twaalf  en ik zet onze fietsen op de steiger, om te ontdekken dat de banden niks te hard zijn, nou dat kan wat worden want we hebben geen fietspomp aan boord.
Even later fietsen we voorzichtig, nadat Aafke en ik van fiets hebben geruild omdat haar banden harder waren dan die van mij, en dan maakt het gewichtsverschil van 35 kilo wel wat uit, naar de stad toe. Nu moeten we allereerst zien dat we een tankstation vinden zodat we onze banden die met autobandventielen zijn uitgerust op te kunnen pompen. Een kwartier later zien we aan de andere kant van het spoor een tankstation, is dat even een meevaller !.
Als we bij het tankstation zijn hangt er inderdaad een slang waar je de banden mee op kunt pompen, maar het gedeelte waar je de band mee kunt oppompen ontbreekt. Ik zeg tegen Aafke dat ze die waarschijnlijk binnen bewaren i.v.m.eventuele diefstal, dus ik ga naar binnen en zeg tegen de
mevrouw achter de balie dat ik alleen wat lucht nodig heb voor mijn fietsbanden, waarop ze antwoord
 dat is geen probleem en overhandigd mij het ontbrekende deel om de banden op te pompen.
pompen.....................

















Ik loop dus weer naar buiten en zal beginnen met pompen als de mevrouw er aankomt om mij te waarschuwen om toch voorzichtig te zijn met het oppompen, waarop ik haar vertel dat ik automonteur ben en weet waar ik mee bezig ben. Nou dat is nogeens service en vriendelijkheid!.
 Zo dat rijd een stuk beter met die opgepompte banden, we rijden naar het centrum van de stad en als we daar dan in de hoofdstraat aankomen blijkt het dat je daar niet mag fietsen, dus dat word lopen met de fiets aan de hand, terwijl Aafke veel beter kan fietsen dan lopen met haar zere knie.
Hoe we ook kijken in de winkelstraat we zien nergens een supermarkt of een bakker, ten leste lange vragen we daarom ook maar iemand in ons beste zweeds waar we een levensmiddelenzaak kunnen vinden, die blijkt er wel te zijn en na deze aanwijzingen arriveren we bij een supermarkt, als je buiten staat zie je er niks van en daarom zullen we het ook wel niet opgemerkt hebben onderweg.
Aafke wil liever de fietsen niet onbeheerd laten staan en wil wel op de fietsen passen terwijl ik gauw
even brood en groente haal. Als ik dan weer naar buiten kom, zegt ze wat duurde dat lang, ik zeg tegen haar, dan weet je nu ook eens wat ik heb als jij naar de winkel bent. Ik heb drie broden en een zak wortelen gekocht, maar had wat moeite met het vinden van brood. We gaan nu maar weer terug

richting jachthaven, want ik wil even bij de afvalcontainers kijken of ze daar ook een lege can hebben waar ik de olietroep die onder de motor staat in kan doen.  Bij het havenkantoor is er een afgesloten schuur waar alle afval in containers staat en je hebt een kaart nodig om er in te komen, ik heb zo'n kaart gisteren gekocht omdat je daar ook je water en elektriciteit mee kunt kopen op de steiger.
Na de deur te hebben geopend ga ik op zoek naar een can, maar in geen een container is een can te vinden, wat ik wel vind zijn drie petflessen en die neem ik dus maar mee aan deze drie moet ik wel genoeg hebben denk ik. We gaan nu maar weer naar de boot om wat te eten, en dan trek ik een oude broek aan want het is een smeerboel daar onder de motor.
Als Aafke de koeling opendoet blijkt die te zijn ontdooit, nou dat kan er ook nog wel bij denk ik en ik heb  voor we weggingen ook nog wel een kompleet nieuwe compressor met vriesbakje gemonteerd, als ik kijk zie ik een lampje op de regelaar van de thermostaat knipperen, dat is natuurlijk een foutmelding, ik zoek de handleiding erbij en vind bij het hoofdstuk storingen wat het betekend één maal knipperen betekend te lage spanning en dus ga ik de spanningsmeter pakken en de accu
opmeten, ik kan mij haast niet voorstellen dat de accu kapot kan zijn die zijn nog maar twee jaar oud,
wel heb ik gezien dat de amperemeter van de windgenerator vreemde aanwijzingen gag hij sprong van de week soms zo maar van 3 naar 12 ampere en dat deugd niet, het zou kunnen dat de spanningregelaar naar z'n grootje is wat wil je ook het spul is ook al 16 jaar oud.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten